Sådan gør du dig synlig i sommerlandet

Sommerperioden er en fantastisk periode til at skabe nye relationer og dermed forretningsmuligheder for dig selv og dit firma. Det et også en god mulighed for kontakter med nye relationer, hvis du har fokus på din jobsituation.

Nu, hvor også vejret endelig også viser sommertegn, kan man jo vælge mellem to muligheder: At gå i dvale og vågne op engang i august-september eller at holde øjne og ører åbne for de muligheder, der byder sig – og gerne hjælpe heldet lidt på vej selv.

Når sommeren er så god til relationsopbygning, så handler det om, at vi her tit møder mennesker, som vi ikke omgås til dagligt. Og selv om de mennesker er på ferie, har de stadig 300-500 gode kontakter med i bagagen, som du gennem dem kan bygge en relation til.

Men hvordan gør du dig så synlig?

Jeg kan godt forstå, hvis du føler det grænseoverskridende at dele flyers ud til højre og venstre eller bære et synligt reklameskilt. Heldigvis er det absolut heller ikke den rigtige vej, når du vil opbygge de langvarige relationer, som på den lange bane giver langt forretningsmuligheder end et hurtigt salg nu og her.

I stedet for at optræde som en levende reklamesøjle skal du vise interesse for de mennesker, du møder. Smil, vær imødekommende og hjælp, hvor du kan. Når du optræder på den måde, er det tegn på overskud og gør dig både synlig og tiltalende – en person, som man gerne vil have en relation med.

Her er nogle ufarlige, indledende spørgsmål, som du kan bruge til at starte en samtale i sommerlandet:

  1. Hvor tit kommer I her?
  2. Hvilke relationer har I til stedet her?
  3. Hvor længe skal I være her?
  4. Hvor i Danmark bor I?

Herefter kan du uddybe:

  1. Hvad beskæftiger du dig med, når du ikke er på ferie?
  2. Hvor ligger virksomheden?
  3. Jeg kender rigtigt mange dygtige mennesker og bruger meget af min tid med at hjælpe andre med de rigtige kontakter, så hvordan vil jeg kunne hjælpe dig?
  4. Jeg kommer ofte forbi, hvor du arbejder. Skulle vi drikke en kop kaffe sammen?

Kort sagt: Vis interesse for dem, du møder, men prøv aldrig at sælge noget. I stedet skal du bygge relationer, hvor du kan.

Rigtig god sommer.

Søren Mortensen