“Vil jeg få noget ud af at arbejde struktureret med netværk?”

Får du noget ud af at være medlem af et struktureret netværk? Det spørgsmål fik jeg – igen – i torsdags. Og mit svar er hver gang ja. Næste spørgsmål kender jeg: Vil jeg også få noget ud af det?

Det spørgsmål er straks sværere at svare på, for det afhænger helt af personen og den indsats, han eller hun er villig til at lægge i netværksarbejdet. Gennem mine snart mange år som netværker har jeg nemlig set mennesker i præcis samme branche få virkelig meget forretning med hjem fra møderne og stort set ingenting – fordi udbyttet afhænger langt mindre af branche end af personen og hans/hendes evne til at opbygge relationer. Det, du selv giver, bestemmer, hvor meget du får. Og – det foregår på den lange bane.

Mit svar til Gitte, som stillede mig spørgsmålet, var derfor i virkeligheden tre spørgsmål:

1. Er du villig til at lægge tid og energi i netværksarbejdet? Jo mere du arbejder på at lære dine netværkskolleger at kende og sætte dem i kontakt med dit netværk, jo mere vil du selv få ud af det.

2. Formår du at fortælle klart og tydeligt, hvad du gør for dine kunder, og hvad du gerne vil have hjælp til?

3. Har du gennemtænkt en netværksstrategi, så du hele tiden giver dit netværk noget konkret at arbejde med? 

Hvis Gittes svar på alle spørgsmål er et rungende ja, vil hun også få meget ud af et struktureret netværk.

Men – hvilket skal man vælge?

Der er mere end 1.100 registrerede netværk i Danmark. Af vidt forskellige slags. Derfor kan det være virkelig svært at vælge. Det har vi lavet en podcast om, hvor Søren deler sine bedste råd omkring netop det. Den sender vi – kvit og frit – til dem, der tilmelder sig NetværksMesters nyhedsbrev. Du er meget velkommen.

/Lise